Nová tištěná kniha o SEO
SEO Akademie Collabim
S láskou a vidinou klientů píše Collabim Nejpoužívanější český SEO nástroj

Facebook aktualizace může snížit počet uživatelů na vašem webu

Na sociálních sítích, jako je Facebook nebo Twitter, sdílí miliony lidí denně spoustu více či méně zajímavých odkazů na produkty, služby či články různých webů a e-shopů. Přes ně můžou přijít na stránky klidně i tisíce uživatelů denně. Nyní ovšem Facebook přidal do uživatelského rozhraní vylepšení, které může tento počet značně snížit. Boj proti dezinformaci… Detail článku »

Jak zjistit stránky s pomalým (LCP) Largest Contentful Paint?

V minulém zpravodajství jsme psali o novince v aplikaci Search Console. Tzv. Core Web Vitals. Pokud jste navštívili nedávno váš profil na GSC, jistě jste si tohoto vylepšení všimli a možná jste nalezli i dosti špatné statistky jako například web na obrázku níže. Vzhledem k tomu, že bohužel Google ukáže pouze některé adresy a nedokáže… Detail článku »

Google Core Web Vitals – co to je?

Nedávno Google vydal novou funkci do Search Console. Ta nese pojmenování Core Web Vitals. K čemu vlastně tato funkce slouží, si rozepíšeme níže. Web Vitals shromažďují veškeré informace o Vašem webu a jeho stránkách a měří vše od rychlosti po uživatelskou přívětivost. Metriky tohoto systému se budou ještě rozvíjet, aktuálně ovšem měří tři kritéria. Je… Detail článku »

Google vyvrátil další mýtus při hodnocení stránek

Celkem často můžete na různých SEO fórech narazit na informace, že Google vás při hodnocení stránek může penalizovat z důvodu odkazovaní na http a další podobné mýty. Další z nich je ten, že Google sleduje data z Google Analytics při hodnocení vašeho webu a umístění ve vyhledávání posuzuje podle míry opuštění webu (bounce rate). Nedávno… Detail článku »

Google změnil zobrazení podstránek

Jak jistě víme, Google stále testuje různé zobrazování výsledků a zkouší, které věci budou více fungovat. Nyní se objevila další novinka. A to jak v organickém, tak placeném vyhledávání. Novinka se týká zobrazování podstránek, které si v placeném vyhledávání můžete nastavit. V organickém si je Google může vybírat sám. Standardní zobrazení vypadá takto u organického… Detail článku »

Google zastavil testování schéma “How to” na desktop verzích

Před měsícem jsme Vás informovali o to, že Google testuje nové zobrazování schémat How To. Nyní se zjistilo podle sledování v Google Search Console, že testování skončilo, a vzhledem k tomu, že Google nevydal žádné prohlášení, není jisté, jaké jsou výsledky a zda schéma bude v budoucnu ještě fungovat. Ovšem na mobilní verzi prohlížečů stále… Detail článku »

Google: Nemáme žádné problémy s indexací….vážně?

Google má čas od času různé problémy, nejčastěji se ovšem objevuje problém s indexováním webů. Vyhledávací gigant sice vždy oznámí, že chybu opravil a vše funguje jak má, ale i týdny poté se objevují na diskuzních fórech webmasterů a SEO specialistů posty, že Google jejich stránky prostě neindexuje. Dnes ráno byla tato otázka opět položena… Detail článku »

Google Moje Firma přidává nové otevírací doby

Poslední dobou Google přidává podnikatelům stále více možností, jak vylepšit svůj profil v Google My Business. Nedávno například přidal možnost informací pro klienty, co vše daná firma (restaurace) nabízí. Nyní přichází s další novinkou. Tou je úprava a přidání otevírací doby. Do nedávna jste si mohli vybrat pouze z nastavení obecné otevírací doby pro každý… Detail článku »

Jak se hýbe český internet? Sledujte denní statistiky!

Zobrazit