Nová tištěná kniha o SEO
SEO Akademie Collabim
S láskou a vidinou klientů píše Collabim Nejpoužívanější český SEO nástroj

Silvestrovský Google Doodle

Je již zvykem, že Google na různé významné události vytváří speciální úvodní obrázek při vyhledávání. I letos zde tedy máme “doodle” na oslavu nového roku 2021. Pokud zadáte do vyhledávače [nový rok] nebo kliknete na Doodle, který vás k tomuto vyhledávání přesměruje, uvidíte na pravé straně knowledge panel. V tomto panelu znalostí je kužel, pokud… Detail článku »

Google zobrazuje krátká videa z TikToku a Instagramu v SERPu

Letos v dubnu Google testoval zobrazování krátkých videí uživatelů z různých sociálních sítí v organickém vyhledávání. Nejprve se objevili YouTube videa a následně i TikTok a Instagram. Nyní to vypadá, že Google toto vylepšení oficiálně spustil a uživatelé mohou tak videi listovat i ve vyhledávání Googlu. Na screeny dalších uživatelů se můžete podívat v tomto… Detail článku »

Structured Data Testing Tool zůstane funkční.

Letos v červenci Google oznámil, že přestane podporovat nástroj pro testování strukturovaných dat. Toto oznámení se setkalo s vlnou. odporu od specialistů A webmasterů  Vzhledem k tomu, že byl nástroj hojně využíván, zpětná vazba od uživatelů na Googlu byla tak obrovská, že se Google rozhodl tuto testovací utilitu zachovat, nicméně bude na doméně schema.org  Přesun proběhne… Detail článku »

Ruční žádost o indexaci stránky je zpět!

Včera večer Google zveřejnil na svém Twitteru zprávu, na kterou čekal snad každý SEO specialista. Google opět spustil v Search Console žádost o ruční indexaci! A pro ty, kteří se SEO začínají, co je vlastně žádost o ruční indexaci? Můžete požádat o to, aby Google kontrolovanou adresu URL indexoval. Indexování může trvat až jeden nebo dva… Detail článku »

Google My Business video maker

Google spustil aplikaci pro vytvoření propagačního videa Google my Business Video Maker. Je zdarma a volně k použití.    Videa, která zde můžete vytvořit jsou jednoduchá a dají se použít k propagaci na vašem webu, profilu, či Facebooku. Přístup k tomuto programu najdete na zde. Nejprve si vyhledáte svojí firmu.  A poté do videa přidáte informace… Detail článku »

Prosincový Google Core update 2020

Google dokončil vypuštění prosincového Core update vyhledávacího algoritmu. Postupné spouštění začalo již 3.prosince a trval cca 13 dní. Kolem 4. prosince byly zjištěny velké výkyvy ve vyhledávání. Nicméně o několik dní později se vše srovnalo a nebyl znatelný žádný zásah až do 10. prosince. Zde přišla druhá vlna změn, nicméně nijak razantní. Řada SEO specialistů… Detail článku »

Závažná bezpečnostní chyba v Contact Form 7

Vážná chyba byla objevena v pluginu Contact Form 7, který slouží pro odesílání poptávek a zpráv ve WordPressu. Vydavatelé Contact Form 7 již vytvořili aktualizační balíček, který opravuje tuto chybu. Problém v bezpečnosti spočíval v tom, že bylo přes kontaktní formulář možné odeslat zavirovaný soubor, který se dostal do databáze webu a umožnil útočníkům převzít… Detail článku »

Bing Webmaster Tools nyní podporuje Microsoft Clarity

Microsoft do své webové služby pro sledování webu (podobné jako Google Search Console) integroval další nástroj – Microsoft Clarity. Microsoft Clarity je free-to-use služba, která vám dovolí sledovat, co přesně na vašich webových stránkách uživatelé sledují a na co klikají. Stejné funkce nabízí například Hotjar. Tzv. heatmapy můžete využít při optimalizaci vašich webových stránek z… Detail článku »

Google testuje odkazy z vybraných úryvků

Google testuje novou funkci ve výsledcích featured snippet, které odkazují na další webové stránky, nikoli na web ve vybraném úryvku. Vybraný úryvek zobrazuje tečkované podtržení, které při posouvání kurzoru myši překrývá obsah z jiného webu. V tomto příkladu jsou ve výsledku tohoto doporučeného úryvku tři z těchto tečkovaných podtržených odkazů. Všechny tři odkazy směřují do různých… Detail článku »

John Mueller: Delší anchor text u odkazů nám dává více informací

John Mueller z Googlu popisoval při pravidelných online rozhovorech o SEO rozdíl mezi odkazem na stránky s dlouhým a krátkým anchor textem. Otázka na Johna zněla: “Pracujete s anchor textem, který obsahuje více slov, ve srovnání s anchor textem, který obsahuje pouze 2 slova?” Myslím tím, zda těmto dvěma slovům přiřadíte větší hodnotu, když je… Detail článku »

Jak se hýbe český internet? Sledujte denní statistiky!

Zobrazit