Dnes nám přišel e-mailem výborný newsletter od Daniela Nytry, který je známý kvalitním přístupem k vyučování internetového marketingu obecně. Newsletter efektně spojil s přáním všeho nej do nového roku, ale hlavní poselství zůstalo v jeho novém projektu měření dostupnosti českých webhostingů. Řešite-li problém “Kam s ním”, může Vám tento jeho projekt usnadnit hledání. Je celkem zajímavé,… Detail článku »
12 SEO praktik, které v dnešní době již nemají své místo
Snažíte se dosáhnout lepších pozic ve vyhledávačích tím, že vezmete jedno klíčové slovo a potom ho 20 krát zopakujete na jedné stránce? Nebo se snažíte psát texty bezhlavě pouze pro roboty, ale zapomínáte že na ně budou chodit lidé či zpětné odkazy jak velkomagnát, kdekoliv Vás napadne? Tak přesně toto jsou SEO praktiky, které již… Detail článku »
Rychlost načítání je klíčem k úspěchu českých e-shopů
Být pomalý a neproduktivní nefunguje v žádném oboru. A o e-shopech to platí dvojnásob. Rychlost vládne světem a rozhoduje o vašem úspěchu. Amazon spočítal, že zpomalení běhu e-shopu o 1 vteřinu stojí 10 % obratu. A naopak zrychlení může zvýšit konverzní poměr třeba i o 25%, jak tomu bylo u českého severu Srovname.cz. Čím méně,… Detail článku »
Google doporučuje: Používejte jednotné URL pro všechen sezónní obsah
Jak pracovat se sezónním obsahem, když je již po sezóně? Úplně stejně se ptal jeden z účastníků nedávného Google webmaster hangoutu. Špatně pracovat se sezónním obsahem může v důsledku znamenat problémy s hodnocením a indexací. John Mueller z Google nabízí dvě rady: Publikovat sezónní obsah jen po rozumně dlouhý čas, aby Google mohl považovat obsah… Detail článku »
Google AI Search: Obsah a hodnotící faktory pro vyhledávání
Rogger Montti ve svém článku na Search Engine Journal zmiňuje, že hodnotící faktory pro SEO se vyvíjí rychleji než SEO odvětví (zaplaťpánbůh, dává to konkurenční výhodu firmám co nechtějí s dinosaury). V současnosti se nacházíme v éře Google AI Search (pokud jako já zatím nevíte co je AI, doporučuji článek na wiki), kdy AI zodpovídá 30%… Detail článku »