Nová tištěná kniha o SEO
SEO Akademie Collabim
S láskou a vidinou klientů píše Collabim Nejpoužívanější český SEO nástroj

Proč se zabývat rychlostí webu?

Jak je některým určitě známo, Google se začal zajímat o rychlost webových stránek na mobilních zařízeních. Nejspíše to nezasáhne jenom webové stránky na mobilech, jelikož existuje mobile-first indexing. (Google primárně hodnotí webové stránky podle mobilní verze) Přišlo nám tedy dobré, aby naši čtenáři věděli jak s touto informací naložit. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli,… Detail článku »

Google zrušil ruční indexování stránek!

AKTUALIZACE: V nové Google Serch Console je tady funkce opět k dispozici. Mrkněte se na návod jak přidat stránku na Google. Ještě včera bylo možné, bez jakéhokoliv vlastnění účtu, přidat jednotlivé webové stránky k indexaci a urychlit tak celkový proces. Nyní se zdá, že Google tento postup zrušil. Jak Google na obrázku níže píše, můžete… Detail článku »

Nová verze příručky od Google

Ve včerejších ranních hodinách Google vydal svojí novou verzi příručky pro své testery kvality stránek. Lidé, kteří vytvářejí webové stránky a zajímají se o jejich umístění ve vyhledávači Google, si můžou například odnést užitečné rady o tom, na co si dávat pozor a jak postupovat pro lepší kvalitu a hodnocení stránek. Google sám upozorňuje, že… Detail článku »

Jsou štítky z pohledu SEO důležité, či nikoliv?

V posledních dnech se na pomyslném písečku SEO specialistů rozvedla zdánlivě jasná tématika, kterou evidentně vidí někteří lidé opačně, než ti druzí.   O co jde? Co se řeší? A kdo má pravdu? Článek s jasnou zprávou v titulku – “Používáte štítky na obsahových webech? Blázni!” se staví ke štítkům spíše negativně a jejich používání v… Detail článku »

Jak hromadně Googlu říci “tady jsem!”

V Collabimu jsme řešili jednu velice zajímavou záležitost. Potřebovali jsme zaindexovat velké množství webových stránek, o kterých Google nevěděl. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli věnovat pár minut hledání, která varianta bude ta nejrychlejší, nejjednodušší a celkově nejefektivnější. Po chvilce jsme měli výsledek. No a jelikož se rádi dělíme o naše nové poznatky s okolím,… Detail článku »

Změna URL adres pro Google obrázky

Každý den miliony lidí prochází Google obrázky pro vizualizaci svého hledání a procházení. No a v následujících dnech a týdnech se bude měnit sledování Google obrázků. Pro více informací o tomto tématu necháváme zde odkaz, který vede na oficiální zprávu od Google. A proč se vůbec zabývat obrázky a případně je správně nastavit? Pro nalezení odpovědí mrkněte… Detail článku »

Proč vítají SEO a PPC konzultanti práci s platformou SHOPTET?

Hledáte spolehlivou platformu na které můžete postavit svůj e-shop? Zkuste Shoptet. Zajistí vám… Stabilitu a bezpečnost Bezproblémovou implementaci kódu a skriptů Snadnou práci s přesměrováním Samotnou optimalizaci on-page faktorů … a ještě mnohem víc. Více informací o tom, proč si SEO konzultanti a marketéři tak moc vychvalují Shoptet…. Detail článku »

Nový program pro agentury a freelancery?

28.6.2018 se oficiálně spustil program pro ověření agentur u Sklik a Zboží.cz. Kromě certifikace je cílem také umožnit jednotlivcům či menším agenturám prokázat svůj profesionální a transparentní přístup ke správě online marketingových kampaní a zpřehlednit trh agentur pro inzerenty. Agenturám pak tento program přinese další úroveň spolupráce se zástupci Skliku a Zboží.cz a přístup k… Detail článku »

Rychlost stránek je hodnotící faktor pro GOOGLE, POTVRZENO

Lidé chtějí najít odpověď na svojí otázku nejrychleji jak to jen jde – studie ukázaly, že lidem opravdu záleží na rychlosti stránky. Ačkoli Google již používá rychlost stránky jako hodnotící prvek, tak jen pro vyhledávání skrz počítače. Dnes ale oznámil, že od začátku července 2018 je rychlost stránky hodnotícím faktorem i pro mobilní vyhledávání. Jak… Detail článku »

Lepší indexace a crawlování

Tým Seznamu přišel s vylepšeným systémem crawlování a indexací. Jestliže nevíte, co crawlování a indexace je, my vám to rádi vysvětlíme. Co to je indexace? Abychom se neopakovali, tak pro pochopení indexace koukněte na náš článek. Co to je Crawling? Crawling je proces, kdy se vám, například SeznamBot, prochází po vašich webových stránkách a postupně si… Detail článku »

Jak se hýbe český internet? Sledujte denní statistiky!

Zobrazit